Blog

Szimbiózis: alkoholos kávé, kávés alkohol

Az alkohol találkozása a kávéval és fordítva

Van abban valami izgalmas, ha a kávé találkozik az alkohollal, vagy az alkohol találkozik a kávéval. Nem mindegy, hogy melyikről van szó, de mindkettő tud nagyon finom lenni.

Csábulj el kávésan…

Szeretjük a kávét! Van, akinek nélküle nem is indul a napja. Az egyik legnépszerűbb ital, amelynek megszámlálhatatlan formája és íze van. És ha ez a zseniális ital találkozik az alkohollal, az még többet hoz ki belőle.

Teeling ír kávé

Összetevők:
45 ml Teeling Small Batch ír whiskey
15 ml barnacukorszirup vagy Stout-szirup
90 ml friss kávé
30 ml dupla tejszín

Elkészítés:
Melegítsd elő az üveget meleg vízzel, majd öntsd ki belőle a vizet. Add hozzá a Teeling Small Batch ír whiskey-t, a cukorszirupot és a lefőzött kávét, majd keverd össze. Melegíts meg egy kanalat, és óvatosan öntsd a tejszínt a kanál hátuljára, hogy a kávé tetején ússzon. Díszítheted frissen reszelt szerecsendióval vagy csokireszelékkel

NÉZD MEG KÁVÉS AJÁNLATAINKAT

Koskenkorva Espresso (0,5L / 21%)
Ez az Espresso likőr arabica kávéval készül, amelytől egy igazán testes, intenzív ízvilágot kap, pörkölt kávés, étcsokoládés, karamelles felhangokkal . Tökéletes egy espresso & martinihez!
 

Kraken Roast Coffee Black Spiced rum (0,7L / 40%)
Gazdag, fűszeres (szegfűszeg, vanília, gyömbér, fahéj), édes-karamelles jegyekkel hódít. Vérbeli spiced rum, amelynek hihetetlenül jól áll a kávés „alkat”.