Kínálatunkban többféle jól ismert és népszerű francia párlat szerepel, mint pl. a cognac, armagnac, calvados, poire és persze az abszint.
A cognac tulajdonképpen egy érlelt borpárlat, amelyet csak bizonyos típusú szőlőből készíthetnek: legalább 90%-ban ugni blanc, folle blanche vagy colombard szőlőből kell készülnie, amely lassan érő fajták a cognac-gyártás szempontjából fontos tulajdonságokkal – mint a magas savtartalom és alacsony alkoholtartalom – rendelkeznek.
A cognachoz hasonlóan az armagnac is fehér bor lepárlásával és érlelésével készül. Csak a Délnyugat-Franciaországból, Gascogne területéről származó borpárlatot hívhatják armagnac -nak.
A calvados almából, készített, tölgyfahordóban érlelt gyümölcspárlat. Egyes gyártók körtét is tesznek hozzá. Ezen a néven csak a Normandia meghatározott területein készült, szigorú minőség ellenőrzésen átesett italok hozhatóak forgalomba.