Blog
A Ron Colón italmárka egy amerikai bártendertársaság latin-amerikai útjának gyümölcse, és bizony kreativitásuk nem ismer határokat…
A bártendertársaság latin-amerikai útjuk során fedezte fel a térség rum- és kávékultúráját. Az út után pattant ki fejükből az ötlet, hogy a két italt egyesítve, egyben mutassák meg a világnak Salvador két legbecsesebb kincsét. Az ízek tökéletes keverékének megalkotásával arra szeretnék inspirálni a fogyasztókat és a bártendereket, hogy nyissanak a rum teljesen újfajta keverési lehetőségeinek megismerése felé, akár a koktélkészítésben is. Az italmárka alapkiadásait az el salvadori Licorera Cihuatan lepárlójának oszlopos lepárlóberendezésben párolják le.
Rum Ron Colon Salvadoreno Coffee Infused (0,7l, 40,5%)
6 évig érlelt salvadori rum került keverésre több jamaicai rummal, majd mindezt még kávébabbal is "megbolondították". Az ízek tökéletes keverékének megalkotásával arra szeretnék inspirálni a fogyasztókat és a bártendereket, hogy nyissanak a rum teljesen újfajta keverési lehetőségeinek megismerése felé, akár a koktélkészítésben is. Ez az ital egy 6 évig érlelt rumra épül, amelyet a Worthy Park, Hampden és Monymusk érleletlen jamaicai rumjaival kevertek, kiegészítve egy 3 éves Worthy Park rummal. Majd mindezt megfejelték (A Jags Head Coffee csapattal együttműködve) kávés hatással is. Az egész kávébabokat 48 órán át hidegen áztatják a rumban, hogy annak íze átjárja a keveréket, de ne nyomja el annak rumos aromajegyeit.
Rum Ron Colon Salvadoreno Overproof (0,7l, 55,5%)
6 évig érlelt salvadori rum került keverésre több jamaicai rummal, feltárva a rumkészítés merőben újszerű lehetőségeit.
Ez a hordóerős kiadás is az el salvadori Licorera Cihuatan lepárlójának egy oszlopos lepárlóberendezésben lepárolt, majd 6 évig érlelt rumjára épül, amelyet a Worthy Park, Hampden és Monymusk érleletlen jamaicai rumjaival kevertek, kiegészítve egy 3 éves Worthy Park rummal is.
Rum is whisky is a rumrye
A rum volt valaha a legnépszerűbb párlat Amerikában. Az 1700-as évek közepén azonban a melaszra kivetett magasabb adók bedöntötték az ipart, és helyt adtak egy új párlatnak: a rozswhiskey-nek. A század végére Pennsylvaniában, Marylandben és a környező államokban több ezer kis lepárló jelent meg. Új korszak született. E két korszak házasságaként született meg a RumRye, a rum és a rozswhiskey egyenlő arányú keveréséből. Mindkét párlat párhuzamos bemutatása egy palackban, hogy új kategóriát, ízélményt és örökséget hozzon létre.
Rum Ron Colon Salvadoreno RumRye (0,7l, 50%)
Ez az 50-50%-ban rumból és rozswhiskyből kikevert ital hídként köti össze a rum és a rozswhisky történelmi korszakait. 50% Ron Colón Salvadoreño hordóerős rum, és 50% 2017-ben lepárolt, majd 4 évig kiégetett új tölgyfahordóban érlelt rozswhiskey (American Straight 100% Rye) keveréke. A whisky az MGP lepárlóban készült 100% rozsból, hogy bemutassa a gabona melengetően gazdag fűszerességét.
Ron Colon Salvadoreno rum (0,7L / 40,5%)
Ahogy a márka alapkiadásai, ez a kiadás is az el salvadori Licorera Cihuatan lepárlójának egy oszlopos lepárlóberendezésben lepárolt, majd 6 évig érlelt rumjára épül, amelyet a Worthy Park, Hampden és Monymusk érleletlen jamaicai rumjaival kevertek, kiegészítve egy 3 éves Worthy Park rummal.