Blog | Rum
Ezt a rumot a mitikus Clarendon lepárlóban, Jamaicában desztillálták, majd 13 évig ugyanitt érlelték trópusi éghajlaton, végül Franciaországba szállították, ahol további 2 évig konyakoshordókban utóérlelték a Maison Ferrand tárolóházában.
A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbonhordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.
Illat: Intenzív banán és vanília jegyek, egy kis sárgabarack és szegfűbors. A datolya, a narancshéj és a gyömbér jegyei is kiérződnek.
Íz: Gazdag gyümölcsös profil, fa-, vanília-, puding- és pirítós jegyekkel, valamint dinnyés, guavás, sült almás hatásokkal.
Lecsengés: Kókusztej, tölgy, fűszerek, vanília, édesgyökér, banán és csillagánizs.
Az "Under The Sea" évjáratos sorozat második tagja, a sorozat a mélytengeri állatok előtt tiszteleg. Ha az új sorozat összes dobozát egymás mellé rakjuk majd, egy gyönyörű freskó fog kirajzolódni – erre persze még pár évet várni kell, de már most megéri gyűjtögetni!
A sorozat első tétele a Rum Plantation Vintage 2008 Panama (0,7l, 45,7%)