Blog
Ők az egyik legismertebb sherrytermelők Spanyolországban és a nemzetközi piacokon.
Hordóikban hosszú évtizedek óta prémium minőségű sherryt készítenek. De mi lesz azután az üres hordókkal, ha már üvegekbe palackozták az ízletes sherryt - tehetjük fel a kérdést. Természetesen nem kótyavetyélik el az értékes hordókat, hanem értékesítik a whiskypiacon, hiszen számos lepárló és független palackozó használja előszeretettel ezeket a magas minőségű, meghatározott aromákkal rendelkező sherryhordókat.
Szereted a sherrys whiskyket? Akkor kóstolj meg egy eredeti prémium sherryt is, hogy a sherrys whiskyk után legyen egy más jellegű sherrys ízélményed is. Így még jobban fogod érteni és értékelni a sherrys whiskyket is.
Ismerd meg a csábítóan édes, határozott karakterű Osborne sherryket.
Osborne Santa Maria Cream (0,75l, 19%)
2022. november 24-ig vagy a készlet erejéig akcióban.
Ez az autentikus sherry Palomino Fino és Pedro Ximenez szőlőfajtákból készül, és El Puerto de Santa Mariaban érlelődik.
Így készítik:
A Palomino Fino szőlőt kézzel szüretelik, és kis ládákba gyűjtik, hogy elkerüljék a fürtök károsodását. Ezután óvatosan préselik, mielőtt 24 Celsius-fokon szabályozott hőmérsékleten erjesztik. Miután elérte a 11-12%-os alkoholtartalmat, likőrrel 19%-os abv-re dúsítják. Erősítése után a sherryt 500 literes amerikai tölgyfahordókba töltik, ahol hagyományos solera- rendszeren keresztül érlelik
Az El Puerto de Santa Mariaban található pincészet különleges mikroklímája lenyűgöző karaktert varázsol ennek a sherrynek, köszönhetően a lassú, oxidatív öregedésnek.
Az Osborne prémium sherrykre jellemző módon, ízében összhangban vannak a Palomino Fino szőlő ízjegyei a Pedro Ximénez mazsolás jegyeivel és a tölgyfahordós érlelés hatásaival. A harmonikus ízek igen hosszú lecsengéssel búcsúznak.
Tipp: Tökéletes aperitif bor kacsasonkával, libamájjal vagy olajbogyóval tálalva.
Osborne Fino Quinta (0,75l, 15%)
2022. november 24-ig vagy a készlet erejéig akcióban.
Ez a mesés ízvilágú, díjnyertes sherry kizárólag Palomino Fino szőlőfajtából készül. Szüret után a szőlőt ládákban szállítják a pincészetbe, hogy elkerüljék préselés előtt a szőlőszemek sérülését. Kíméletes préselés után a mustot 12 órán át ülepítik, és ellenőrzött 25 Celsius-fokos hőmérsékleten erjesztik. A hagyományos solera- és criaderas-rendszerben érlelik amerikai tölgyfahordókban. Az Unión Española de Catadores társaság 2014-ben „Bacchus de Oro” díjjal, azaz aranyéremmel tüntette ki ezt a karakteres sherryt.
Szép hosszú lecsengéssel búcsúznak a meghatározó sherrys jegyek. Tökéletes desszertekhez, vagy aperitifként.
Osborne Pedro Ximenez Sherry (0,75 l, 17%)
Az Osborne Pedro Ximenez egy csodálatosan édes, telt bor a dél-spanyolországi Jerez tartományból. Pedro Ximenez-fajtájú szőlőből készül, amelyet a szüret után friss levegőn, napon szárítanak, az erjesztés során pedig borpárlattal erősítik, majd átlagosan hat évig érlelik tölgyfahordóban. Önállóan, étkezések előtt vagy desszertekhez, kéksajtokhoz is telitalálat.
AZ OSBORNE ALAPÍTVÁNY
A cég létrehozta az Osborne Alapítványt (THE OSBORNE FOUNDATION), amely az Osborne cég társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit hivatott közvetíteni. Alapvető céljaik között megtalálható a tehetséges és vállalkozószellemű fiatalok képzése és támogatása, valamint az Osborne történelmi örökségének ápolása.