Blog
Citadelle gin - J. Gasco Cseresznyés gintonic box grapefruitkarikával (0,7L / 44% + 3x0,2L + 100g)
Ha otthon szeretnéd elkészíteni saját gin & tonikod, akkor ez a csomag szuper választás, hiszen egy füst alatt minden alapanyagot megkapsz ahhoz, hogy egy kiváló italt készíts magadnak és szeretteidnek. Nincs más dolgod, mint előkapni egy poharat, egy jó receptet és egy kis jeget, és máris ellbűvölheted baráti társaságod saját készítésű koktéloddal.
A Citadelle az egyik legnépszerűbb ginünk. Már kellemes illata elbűvöl a sok virággal, jázminnal, ízében pedig a boróka utat enged a friss virágos jegyeknek. Elegáns, kifinomult gin, ami tökéletes a nyári G&T-hez.
A csomag tartalma:
1 db Citadelle gin (0,7L / 44%)
3 db J.Gasco Prémium Cseresznyés Tonic (0,2l)
1 db G&T Botanicals Szárított Grapefruit nagy tégelyes (100g)
Calvados Christian Drouin 14 éves Hampden Angels (0,7l, 44%)
A Christian Drouin Hampden Angel az „Experimental” sorozat része. Ez egy olyan 14 éves calvados, amelyet az érlelés végére, nyolc hónapra olyan amerikai tölgyhordókba tettek, melyekben a jamaicai Hampden rum volt korábban. Éppen ezért a címkén nem is találkozunk a calvados névvel, hiszen a szigorú szabályozás (Calvados Pays d'Auge) nem engedi az amerikai tölgyhordó használatát. Az ital valójában calvados, de az osztályozás szerint Eau de Vie de Cidre. Karakteres ital, komplex aromákkal, érett trópusi gyümölcsökkel. 1296 palackos limitáció!
Clément 10 éves rum (0,7L / 42%)
A festői Martinique szigetén gyártják a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít. Homére Clément a 19. század vége felé kezdett bele a saját rum gyártásába. Hogy biztosítsa a kiváló minőségű cukornád utánpótlást felvásárolta a híres ’Domaine de l'Acajou ültetvényét. Kísérletezgetései során fejlesztette ki azt az eljárást (rhum agricole), amelynek lényege, hogy nem a mindenhol elterjedt melaszból, hanem a frissen préselt cukornád léből készül a rum. Ez a rumfajta utóbb az egész francia Karib-térségben elterjedt és általában kis, családi gazdaságokban folyik a termelése A Clément termékei maximális minőségének biztosítása érdekében, azok gyártását szigorúan ellenőrizik (Appellation d’Origine Controleé) a cukornád szüretelésétől kezdve egészen a palackozásig. Ezt az italt a lepárlás után 10 évig érlelték tölgyfahordóban, amely egy rum esetében már tekintélyes kornak számít. Gazdag, büszke rum, fűszeres, illatos fás jegyekkel, amelyben nem az édesség dominál. Lecsengése száraz.
Black Bull 18 éves (0,7L / 50%)
Ez a limitált kiadású kevert skót whisky a legendás Black Bullt és a legendás golfozót, Sir Nick Faldót hozza össze, hogy palackba zárják a két legenda 18-as történetét.
Sir Nick Faldo számára a 18-as szám jelentette a legfontosabb mérföldköveket profi golfozói karrierjében: 18 évesen lett profi. Egymás után 18 gólt szerzett, és megszerezte első nagy címét az 1987-es British Openen, Muirfieldben. 18 alatti pontszámot szerzett, hogy megnyerje a 4. szakágát 1990-ben.
Black Bull néven már 1864-ben is adtak ki egy kevert whiskyt a kifinomult ízlésű fogyasztóknak. A Duncan Taylor független palackozó azonos névre hallgató márkája pedig immáron több mint 70 éves múltra tekint vissza, az azóta eltelt időben pedig szépen lassan széles körben ismert lett a márka minőségéről, intenzív karakteréről. Csakúgy, mint hajdanán, ma is magas arányban tartalmaz Speyside és Highland whiskyrégiókból származó, csak a legjobb minőséget nyújtó single malt, illetve single grain whiskyket, 50-50%-os arányban. A házasítást követően 50 fokon palackozzák. Nagy odafigyeléssel készített ital. Jó szívvel ajánljuk.
Waterford Broomlands 1.2 (0,7L / 50%)
A bornál már megszokhattuk, hogy a karakter egyik legfontosabb eleme a termőhely (terroir) és a fajta. De vajon a párlatok esetében is értelmezhető-e ez a két jellemző? Más lesz-e az ugyanott lepárolt whisky, aminek különböző farmokról, különböző talajtípusokról származó, különböző fajta árpa az alapanyaga? A Waterford Distillery ennek a kiderítését tűzte ki célul. Mark Reynier, aki annak idején a Bruichladdich-kal már elindult ezen az úton, most újra kompromisszummentesen kutathatja, hogy vajon az árpa-e a meghatározó? A Broomlands farm Írország délkeleti részén található, az Urrin folyó völgye fölött. Clonroche megye talaja - erősen agyagos és nedves - kiváló termőtalajnak bizonyult. Neked tetszik az eredmény? Mi már kóstoltuk, azért is ajánljuk ezt az izgalmas, különleges italt.