Blog

Hinch whiskey - a minőség és az innováció útján

Shannon Weir, a Hinch ír whiskey-márka marketingese egy együttműködés keretében több hetet is a WhiskyNetnél töltött, és részt vett az idei Whisky Show-n is. A Hinch-ről és a magyarországi tapasztalatairól faggattuk.

 

Bemutatkoznál néhány mondatban? Mi volt az első whiskyélményed, és hogyan kezdtél el dolgozni az iparágban?
Shannon vagyok, és abban a hihetetlen lehetőségben volt részem, hogy az elmúlt 16 hónapban a Hinch Distillerynél dolgozhattam nemzetközi marketing gyakornokként. Az első whiskyélményemet egy bárban szereztem karácsony táján a barátaimmal és a családommal. Az italok gazdag, összetett ízei és a kellemes légkör meghatározó benyomást tett rám, és ekkor jöttem rá, hogy ennek az iparágnak a részese szeretnék lenni. Bárokban és éttermekben kezdtem el dolgozni, és amikor jött a lehetőség, hogy a Hinch-nél dolgozhassak, azonnal lecsaptam rá. Kiváló alkalomnak véltem, ahol sokat tanulhatok. 
 
Mióta dolgozol a Hinch-nél, és milyen pozícióban?
Az elmúlt 16 hónapban volt szerencsém a Hinch Distillery-nél dolgozni, ahol sokrétű szerepet töltöttem be. Feladataim különböző részlegekre terjedtek ki, elsősorban az értékesítésre és a marketingre összpontosítva. Ezen kívül egyedülálló lehetőségem volt szorosan együttműködni tehetséges lepárlóinkkal és a Hinch Distillery más társosztályaival.  

Hogyan kívánja megkülönböztetni magát a Hinch a többi ír szeszfőzőtől és azok termékeitől? Mi különbözteti meg és teszi egyedivé a Hinchet?
A Hinch a minőség és az innováció iránti elkötelezettségével kívánja megkülönböztetni magát a többi ír szeszfőzdétől. Büszkék vagyunk az egyedi eljárásainkra és a helyi alapanyagok felhasználására.

Milyen alapanyagokat használtok?
Az ír whisky készítése során a fő összetevők a gabona, a víz és az élesztő. A Hinch Distillery-nél büszkék vagyunk arra, hogy ezeket az összetevőket helyben szerezzük be. A vizet a Mourne-hegységből nyerjük, amely jelentős vízforrás Co. Downból származik. Továbbá azon dolgozunk, hogy 2025-re a gabonát a lepárlóüzemünk mindössze 10 mérföldes körzetéből szerezzük be, ezzel biztosítva, hogy nyersanyagaink nemcsak kivételes minőségűek legyenek, hanem fenntartható és helyi forrásból származnak.

Milyen típusú hordókat használtok az érlelések során?
A Hinch Distillery-nél elsősorban amerikai tölgyfahordók és ex-bourbonhordók keverékét használjuk a whisky érlelési folyamata során. Ez a tudatos választás hozzájárul termékeink jellegzetes és egyedi ízprofiljának kialakításához. Figyelemre méltó, hogy jelenleg egy izgalmas kísérletezési fázisban vagyunk, amelyben többféle hordót is bevonunk. Ami megkülönböztet minket a többi gyártótól, az az, hogy exkluzív hozzáférésünk van különféle boroshordókhoz Dr. Terry Cross alapítónk és elnökünk révén, aki egyébként egy Château de la Ligne nevű bordeaux-i Chateau tulajdonosa. Ez az egyedülálló forrás kiváló lehetőségeket biztosít számunkra whiskyjeink érlelésére. Ezen kívül együttműködési partnerséget kötöttünk egy helyi sörfőzdével, amely szintén hordókat biztosít számukra. Ennek köszönhetően kivételes és egyedi ízélményeket érhetünk el italaink érlelése során. 

Mik a vállalat meghatározó erősségei?
A Hinch  erősségei a kézművesség és az innováció iránti elköteleződésünkben, valamint az erős lokálpatriotizmusunkban rejlenek. A kis tételekből álló megközelítésünk lehetővé teszi számunkra, hogy fenntartsuk a magas szintű minőséget és a részletekre való odafigyelést.


Milyen irányba szeretnétek fejlődni a jövőben? 
A Hinch arra törekszik, hogy kiterjessze globális jelenlétét, és továbbra is egyedi és kiváló minőségű ír whiskykiadásokat hozzon létre. Emellett új és izgalmas együttműködéseket és innovatív gyártási technikákat is vizsgálunk.
 

Melyek a Hinch hosszú távú tervei?
A Hinch hosszú távú tervei között szerepel, hogy világszerte ismert és elismert névvé váljunk a whiskyiparban, bővítsük a termékpalettánkat, és megszilárdítsuk a fenntarthatóság és a közösségi szerepvállalás iránti elköteleződésünket.

Hogyan látod az ír és a magyar whiskypiacot?
Az ír whiskey piaca globálisan jelentős növekedés előtt áll, és világszerte nagy érdeklődést tapasztalunk. Magyarországon is fejlődik a piac, ahol a fogyasztók egyre jobban értékelik a kiváló minőségű whiskyket, szívesen fedeznek fel különböző whiskystílusok, ami nagyszerű lehetőséget jelent a Hinch számára.

Hogyan értékeled a nálunk töltött idő alatt szerzett benyomásokat és élményeket?
A Magyarországon és Budapesten töltött időm hihetetlenül élvezetes volt. A kultúra, a történelem és az emberek vendégszeretete meghatározó élmény volt számomra. Nagyszerű tapasztalat volt itt dolgozni és megélni e vibráló várost. 

Részt vettél október végén az idei Whisky Show-n is. Ott milyen tapasztalatokat szereztél? 
A Whisky Show fantasztikus élmény volt számomra, amely kiváló platformot biztosított termékeink bemutatására egy sokszínű és lelkes közönségnek. Egy ilyen volumenű rendezvény mindig nagyszerű lehetőség arra, hogy kapcsolatot teremtsünk a whiskyrajongókkal, értékes visszajelzéseket kapjunk, és növeljük a márkánk ismertségét. Alig várom, hogy a Hinch jövőre ismét ott legyen a kiállításon.

 Hinch termékek a WhiskyNet kínálatában

 

NÉZD MEG VIDEÓINKAT IS A HINCH LEPÁRLÓTÓL: