Blog
A San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) a világ egyik legrégebb óta megszervezett szakmai versenye. (Erről itt írtunk bővebben) A zsűritagok mindegyike kiváló szakember, az itt kiosztott díjakat pedig az egész világon mindenhol elismerik, hiszen a világ legrangosabb elismerései között tartják nyilván őket.
Büszkén adjuk hírül, hogy régi partnerünk, a MARS Whisky dupla aranyérmet nyert a Tsunuki Edition 2022 kiadással, valamint két aranyérmet gyűjtött még be: egyiket a Komagatake Edition 2022 limitált kiadásáért, a másikat a The Y.A #1-ért.
MARS Tsunuki Edition 2022 (50%, 70cl)
Double Gold Medal
A Tsunuki Distillery első és második évében desztillált italt használták fel ehhez a palackozáshoz, és készítettek belőle mesterművet, főként első és második töltésű bourbonhordók felhasználásával. Így egy mély és energikus ital született
Tsunuki whiskyk a WhiskyNet kínálatában
MARS Komagatake Shinshu Aging 2022 (50%, 70cl)
Gold medal
A Komagatake Shinshu aging "2022 Edition" a single malt termékük tipikus példája egy kiváló japán single maltnak, amely főként bourbonhordós érleés, némi sherryhordós és portóis finiseléssel. Elegáns, gazdag és „olajos” whisky.
Komagatake Shinshu whiskyk a WhiskyNet kínálatában
MARS The Y.A. #1 (52%, 70cl)
Gold Medal
A "MARS The Y.A." egy vadonatúj japán whisky, amely azért készült, hogy megmutassa, milyen elképesztő a Yakushima szigetén, forró és trópusi éghajlaton, magas páratartalommal érlelt whisky.
Az 1. kiadás egy blended malt japán whisky, amely a "Komagatake (Mars Shinshu lepárló)" és a "Tsunuki (Mars Tsunuki lepárló)" főleg bourbonhordókban érlelt single maltjait tartalmazza.
MARS whiskyk a WhiskyNet kínálatában
Több mint 100 év tapasztalat
A Hombo Shuzo cég több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a lepárlás és az italkészítés a boroktól a whiskykig. A Mars két lepárlóüzemmel rendelkezik: a Shinshu Distillery 800 méteres magasságban, a japán hegyek szívében helyezkedik el, és a Tsunuki lepárló, amely a kézműves italairól híres, továbbá rendelkeznek egy érlelőpincével is Yakushima szigetén.
A három érlelőhely lehetőséget adott a Marsnak arra, hogy az évek során kísérletezzen, hogy a különböző éghajlaton hogyan zajlik a whiskyk érlelése.